x
Ken Stringfellow: I Never Said I'd Make It Easy

Ken Stringfellow
I Never Said I'd Make It Easy

Ken Stringfellow: I Never Said I'd Make It Easy

GAFFA

Album / Lojinx
Utgivning D. 2014.06.30
Recenserad av
Emil Viksell

När The Posies-medlemmen och mångsysslaren Ken Stringfellow kommer med en samlingsplatta är det definitivt ingen "Greatest Hits", slås det fast i informationen som följer med promotionskivan. I huvudsak består plattan av låtar från Touched (2001) och Soft Commands (2004). The Posies kunde, och kan, skramla på rätt bra. Men Stringfellow har aldrig varit de stora gesternas artist. Solo har han fortsatt odla småskaligheten och lugnets ådra, även om han också skjutit in powerpoppiga stycken som signalerat var han har sina rötter. Denna bild av honom är också den som serveras på detta samlingsalbum, softpop och powerpop, och än mer påtagligt blir det då låtar ur den något mer spejsade, lagerlikt ljudande, solodebuten This Sounds Like Goodbye (1997) saknas.

Det är skönsång och gitarrslingor att dö för, och ett gäng covers som är fantastiska, exempelvis The Replacements-låten Kid's Don't Follow. Samtidigt kräver Stringfellows uttryck att melodierna och låtkompositionerna sitter som ett smäck, som de också ofta gör. Men de gånger de inte gör det infinner sig ett läge av stillestånd. 

Denna ansamling låtar fungerar väl någorlunda som en introduktion till Ken Stringfellows solokarriär, för den oinvigde. För inbitna fans har den inte mycket att erbjuda. Men låtarna visar ju trots det att det är en fenomenal artist vi har att göra med. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA