x
Bad Religion: Panorama, Bråvalla, Norrköping

Bad Religion, Panorama, Bråvalla, Norrköping

Bad Religion: Panorama, Bråvalla, Norrköping

Recenserad av Tomas Lundström | GAFFA

Det närmaste Bråvalla kommer något slags solsken under lördagen är tonerna som Bad Religion levererar på Panoramascenen. Det råa och kalla vädret påverkar inte de kaliforniska punkveteranerna nämnvärt och Bad Religion trampar på oförtrutet. Det är synnerligen befriande att under en dryg timme kunna hänge sig åt trallig punkrock och försöka glömma bort att det regnar.

Och fler än jag verkar känna så, för runt omkring studsar folk med leenden på läpparna när Bad Religion dräper av just deras favoritlåt. För dräper favoritlåtar gör de. Från inledande långfingret Fuck You till American Jesus via 21st Century Digital Boy, Los Angeles Is Burning, Sorrow och en hel rad andra låtar.

Det framgår tydligt vilken låtskatt bandet besitter och hur mycket de verkligen har gett ifrån sig genom åren och att Bad Religion 2014 är en väloljad maskin. För även om de har kommit till åren vid det här laget – Greg Gaffin ser för varje dag som går verkligen mer och mer ut som den collegeprofessor han är – har de fortfarande kvar energin att leverera sin pigga punkrock. Det visar de sannerligen upp på Bråvalla.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA