x
Drcarlsonalbion: Gold

Drcarlsonalbion
Gold

Drcarlsonalbion: Gold

GAFFA

Album / Daymare
Utgivning D. 2014.06.17
Recenserad av
Jesper Robild

Med huvudsysslan Earth har Dylan Carlson på senare tid tagit till lite lugnare grepp. Musiken har blivit mindre farlig och inger en något lugnare känsla än tidigare. Skiftet är dock inget som tydligt präglar hans senaste solosläpp som Drcarlsonalbion. Trots att Gold är så minimalistisk och avskalad att man ibland undrar om högtalarna verkligen är på låter det väsentligt skräpigare. En bedrift i sig, med tanke på att 97 procent av alla ljud utgörs av en ensam gitarr.

Skivan är Dylan Carlsons första soundtrack, och vad passar hans släpiga gitarrspel bättre än en dyster och experimentell western? Kombinationen av en monoton gitarr, skorrande drone och ett uns folk ger en minst sagt surrealistisk och obehaglig känsla. Man kan nästan se ett knippe tumbleweed framför sig.

Det här är humörsmusik utan dess like. De 24 spåren ska ses som ett enda stycke och i slutändan blir det ofta lite väl mycket navelskåderi över det hela. Men i vissa sinnesstämningar prickar tonerna mitt i prick, och då är Gold en imponerande upplevelse.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA