x
Blonde Redhead: Barragán

Blonde Redhead
Barragán

Blonde Redhead: Barragán

GAFFA

Album / Kobolt
Utgivning D. 2014.09.02
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

När Blonde Redhead bildades 1993 var det som en oljudsinfluerad Sonic Youth-kopia. Det fanns något där men Kazu Makino och Pace-tvillingarna hade inte riktigt lyckats få fram det än. Men de skalade bort mer och mer av disten och rundgången och mejslade fram melankoliska och längtande melodier som passade deras röster perfekt.

Det är fyra år sedan förra skivan och Blonde Redhead har tagit ytterligare ett stort kliv framåt. Tyvärr har bandet skalat lite för mycket. Det är väldigt sparsamt, lågmält och distanserat, och där någonstans har de förlorat lite av briljansen. Ljudbilden är minimal och luftig vilket passar låtarna men gitarrerna är i mångt och mycket ersatta med analoga synthar och trummaskiner vilket har medfört att deras så starka melodier har försvunnit lite.

I No More Honey hittar de ett uttryck som de gärna kunde ha utforskat mer, men istället får vi fler låtfragment och viskningar som inte riktigt når ända fram. Det ska tilläggas att Blonde Redhead aldrig står stilla och förhoppningsvis så leder det här nya experimentet till något ännu bättre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA