x
The Kooks: Listen

The Kooks
Listen

The Kooks: Listen

GAFFA

Album / Virgin
Utgivning D. 2014.09.01
Recenserad av
Linn Jannesson

Har medlemmarna i The Kooks blivit äldre eller yngre? Efter att ha hört deras fjärde fullängdare känns det som det senare, speciellt när det kommer till texterna och låtarnas framställning. Det hela känns omoget. Efter britternas andra album Konk, (som bitvis var riktigt bra) har det bara gått utför.

Det är inte indierock eller någon form av "alternativ" musik som de försöker sig på längre. Det har vi nu fått bekräftat, och inte bara en gång med Junk Of The Heart utan även med Listen.

Överlag är det en väldigt rörig skiva. Känslorna spretar åt olika håll och inte på ett bra sätt – att lyssna låt för låt är snarare utmattande istället för en känslostark upplevelse. Det musikaliska förstärker förvirringen. Ibland är det funk och lite synth, ibland pop och lite akustiskt och sedan något som liknar disco. 

Listen är ett album med en rikt dekorerad utsida men med ett innehåll som saknar djup. Det mest självutlämnande är See Me Now som är Luke Pritchards låt till pappan. Utöver det handlar det mesta om att hitta någon att "älska" precis så som det brukar vara med The Kooks. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA