x
Luluc: Passerby

Luluc
Passerby

Luluc: Passerby

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2014.07.16
Recenserad av
Emil Viksell

Det är någonting frustrerande med indiefolk, särskilt den där typen med singer-songwriter-orientering. Som att det yttersta ledordet ständigt är: modest. Ett tilltal som per definition för med sig ett avslaget allmäntillstånd. Det går ju liksom att ta ut svängarna, även om man gör det i all sin subtilitet. Men låt så vara då, det är denna form australierna Zoë Randell och Steve Hassett valt. Och orkar man bara ta sig förbi den släta ytan, finner man visserligen en plats som liknar ytan, men också en harmoniskt spunnen och rogivande plats. 

Självaste Aaron Dessner (The National) har varit med och producerat. Osökt tycker man att det borde borga för kvalitet. Och visst har det varit fingertoppskänsla inblandat i produktionen, men den mesta av kvaliteten står att finna i texterna och Randells sångröst. Hon sjunger så där känsligt som genren kräver. Samtidigt har hon en viss stramhet, och ibland det där Nico-sättet att betona – som om ansiktet liksom vore långt.

Det blir ett gott betyg. Men om bara tid får förflyta och Passerby fortsätta snurra vidare, kanske det visar sig att det var alldeles för lågt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA