x
Adam Cohen: We Go Home

Adam Cohen
We Go Home

Adam Cohen: We Go Home

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2014.09.17
Recenserad av
Emil Viksell

Det är väl obligatoriskt att nämna: det är alltså Leonard Cohens son vi snackar om. Ett arv som förpliktigar, minst sagt. De Leonardska nivåerna av Cohenskhet når Adam givetvis aldrig upp till. Men det kan ju vara bra för det.  

Han har knappast heller gjort det lätt för sig, genom att placera sig i samma musikaliska rum som sin fader. Men han löser det ganska snitsigt. Istället för att förneka sitt blod tar han sig an elefanten i rummet. Förhåller sig ganska roligt till denna musikaliska kanon. Ett grepp han sportade också på Like A Man (2012). Det blir en del botanisering i det musikaliska referensbiblioteket i allmänhet, och på farsans hylla i synnerhet – med medföljande religiöst gojs givetvis. Men det är inte leken för lekens egen skull som imponerar, utan leken för modets skull. Sådan fräckhet ska premieras.  

Han låter som Matt Berninger ibland, den gode Adam. Eller egetligen är det väl Matt som låter som släkten Cohen. I vilket fall låter det gott. Sedan är det lite duktig aura över alltihop. Och förhållandevis friktionsfritt. Egentligen en perfekt platta att sätta på när man har det där präktiga paret över på middag. Ett sådant där Reinfeldt-borgerligt par som saknar specifik och utsökt smak.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA