x
Wacken Open Air 2013: Live At Wacken 2013

Wacken Open Air 2013
Live At Wacken 2013

Wacken Open Air 2013: Live At Wacken 2013

GAFFA

DVD / UDR
Utgivning D. 2014.07.28
Recenserad av
Emil Viksell

Liveupplevelser traderas sällan särskilt väl till inspelad film. Det finns undantag, men Live At Wacken 2013 är tyvärr inte ett sådant. Det gör ju sitt till att det är en festival – sällan den ultimata miljön för varken bästa konsertupplevelse eller bästa framförande. Det går också att tala om en smärtsamt låg lägstanivå i musikbranschen, generellt. Skillnaden för metal tycks vara att de som krälar på den kvalitativa bottnen ändå släpper plattor, och dessutom har en publik – ibland dessutom en stor sådan.

Live At Wacken 2013 samlar all sorts metal. På gott och ont. Mest på ont. Man bör vara ett rigitt metalhead, som urskillningslöst sväljer allt som ens vagt luktar hård rock, för att uppskatta en sådan här blandning. Att man gillar typ Candlemass borde knappast föra med sig att man faller pladask för bottenskrapet inom power metal, sleazerock och folk metal. Sedan får någon gärna förklara tjusningen med Nightwish och Sabaton. Alltså, för någon som är intresserad av musik på riktigt och har lämnat pojkrummet för länge sedan.

Tre DVD:er med 43 band och 106 låtar. Visst finns det godbitar, men det är alldeles för många harkluttar i gottepåsen. En produkt för de arma själar som var på festivalen, uppskattade den och vill återuppleva evenemanget. Alla andra bör engagera sig i annat.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA