x
Old Kerry McKee: Letter To A Sick

Old Kerry McKee
Letter To A Sick

Old Kerry McKee: Letter To A Sick

GAFFA

EP / HoboRec
Utgivning D. 2014.03.29
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Den mörka gothcountryn har ett starkt fäste i Göteborg genom Joakim Malmborg, som kallar sig för Old Kerry McKee när han anslår de mörka tonerna och låter Hisingen och Colorado mötas i musik. De första gångerna kan det nästan kännas parodiskt, eftersom anslaget bitvis är så inkännande med akter som 16 Horsepower eller Slim Cessna, även om de inte längre ter sig så uppenbara efter ett tag. De stunderna finns även här på hans nya EP, även om allt, tack och lov, inte drunknar i influenserna.

Här finns fem spår, och här finns också en spännvidd mellan country och blues, även om allt är stöpt i samma form och lätt glider in i varandra; Old Kerry McKee lyckas få plats med många känslor, reflektioner, samhällskritik och politik på de här dryga 20 minuterna.

Old Kerry McKee har en stor känsla för melodier, hela idiomet, och behärskar det till fullo, även om låtarna dras ut och mjölkas på allt potentiellt innehåll. Det blir lite långt, det blir lite segt. Egentligen aldrig riktigt tråkigt, men når heller inte upp till hans tidigare alster.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA