x
Pfemme Records: Vår Tid Nu

Pfemme Records
Vår Tid Nu

Pfemme Records: Vår Tid Nu

GAFFA

Album / Poidnak records
Utgivning D. 2014.05.10
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Pfemme Records är ett feministiskt popband som levererar musik utan så mycket krusiduller. Istället är det texternas innehåll som står i centrum.

Vår Tid Nu är göteborgarnas andra skiva. Ganska talande för dess innehåll är att polisen stängde ner gruppens releasefest när förbandet tog av sig på överkroppen. Vad var problemet? De var tjejer. Bara bröst väcker anstöt när de inte är till för den manliga blicken.

De tio spåren på skivan handlar om orättvisor och frustrationen i att leva i ett samhälle där tjejer fortfarande får stå tillbaka. De sex medlemmarna i Pfemme Records har gjort musiken med hjärta och kravallpop, som de själva kallar sin musik, är en passande benämning. Det skramlar och far, men det är svårt att värja sig för texternas innehåll. Det är en godkänd uppföljare, innehållsmässigt finns det dock detaljer att vässa. Ibland ekar det ihåligt, det är svårt att sätta fingret på exakt vad. 

Vår Tid Nu är ett soundtrack för tjejer som gillar tjejer, för de som vill vila sitt ledsna hjärta mot något och för de som vill känna sig stärkta i den feministiska kampen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA