x
Spoon: They Want My Soul

Spoon
They Want My Soul

Spoon: They Want My Soul

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2014.08.04
Recenserad av
Daniel Horn

Är det ett problem att sakna direkt målgrupp? Spoons albumkatalog visar upp ett band som knappast gör sig hemma i varken klassisk rock, på arenan, i den smala indieskrubben eller bland Motown-diggarna. Britt Daniels röst är lika kaxig som hans uppsyn. Det är därför vissa (läs: stora delar av den svenska kritikerkåren) inte vill ta gruppen seriöst och det är därför det också är lätt att älska musiken. För ordet spretighet behöver inte per automatik ge en negativ klang i musiksammanhang.

Den här skeden är i alla syltburkar. Britt Daniel vill, som historien förtäljer, leka med Bradford Cox men också stå så bredbent det bara går. Och denna lekfullhet från tidigare år går även att placera rakt in i They Want My Soul – som en jäsande deg rakt in i en upphettad ugn.

Så nej, du behöver ingen målgrupp när din musik tar mer spridning än Persbrandts kokainvideo. They Want My Soul är retrobestänkt groove i en här-och-nu-ljudbild. Du får själ, hjärta, rivighet och den där modsaktiga kaxigheten som kan bli för mycket – och mycket vill ha mer.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA