x
Matthewdavid: In My World

Matthewdavid
In My World

Matthewdavid: In My World

GAFFA

Album / Flying Lotus
Utgivning D. 2014.07.04
Recenserad av
Lukas Lind

Skivan börjar med en scratch. Den drar oss in i en platta som svajar av sidechains som en flagga i vinden. Det är ambient och lågmält beatigt, coolt välbalanserat i varje ljud och ton. På ett par olika sätt skiljer den här skivan sig markant från hans första/förra fullängdare Outmind. Det är intimare och mer jordnära.

Efter att ha spenderat fem år på den elektroniska scenen i Los Angeles verkar det som att Matthew har sneglat en del på västkusthiphoppen. Och det generar i härligt friska fläktar. Det är nu mer trummor och rytm, till skillnad från debutplattans överfokus på snygga svävande synthmattor och tålamodskrävande arrangemang.

Många av låtarna drivs framåt av rap varvat med sång, och de personliga raderna limmar fint med den drömska ljudbilden. I och med det här albumet breddar han troligtvis sin lyssnarkrets. Här finns det absolut någonting att hämta för den som gillar akter som Blackbird Blackbird, Washed Out eller liknande chillwave-musik, men även för den som vill upptäcka någonting vasst och experimentellt med hiphop-influenser.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA