x
Ty Segall: Manipulator

Ty Segall
Manipulator

Ty Segall: Manipulator

GAFFA

Album / Drag City
Utgivning D. 2014.08.25
Recenserad av
Daniel Horn

För att lyckas i världen bör du satsa stenhårt. Satsa på skolan, en gedigen utbildning och du kommer bli något. Så lät det när Ty Segall växte upp. Så fostrades den här fuzz-kungen och därför kan vi idag kallt räkna med att nya stycken dyker upp i en jämn ström. San Fran-killens musik kan stämplas som psykedeliskt flum, men det är långt ifrån en flummare bakom tonerna. Där har ni svaret på hans storhet.

Och fortsätter Ty Segall att trumma på så här kommer han inom kort skapa en egen dimension. Ingen gör det här lika bra just nu, konstaterat och klart.

Till Manipulator har han tagit hjälp av sångerskan Brit Lauren Manor och trummisen Steve Nutting men i vanlig ordning står Mikal Cronin, Charles Moothart och Emily Rose Epstein vid hans sida i slutändan. Varför ändra på ett lyckat koncept?

Även om Ty Segall här kör på i ren rutin så blir det på många håll fullständigt lysande. Han har hittat den där platsen, sin dimension, och lär väl stanna där. Inga vindar i världen kan påverka denna helt analoga rusrock.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA