x
Entombed A.D.: Back To The Front

Entombed A.D.
Back To The Front

Entombed A.D.: Back To The Front

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2014.08.06
Recenserad av
Tomas Lundström

En gång i tiden var Entombed pionjärer inom death metal och sedan det sena 1980-talet har bandet svarat för den ena gedigna insatsen efter den andra, många medlembyten och en hel del vatten under broarna till trots. Entombed har alltid varit att räkna med.

När sångaren L-G Petrov lämnades av resten av bandet – gitarristen Alex Hellid var den siste att lämna skutan – fortsatte Petrov och hans manskap under namnet Entombed A.D. och nu ser första plattan Back To The Front dagens ljus.

Back To The Front faller av förklarliga skäl inte långt från det gamla vanliga trädet, framför allt tack vare L-G Petrovs välbekanta stämma. Det är svängig death metal som vi har känt igen den hos Entombed sedan Wolverine Blues och allt annat hade varit en smärre sensation.

Huruvida man ser detta som ytterligare en Entombed-platta eller ett nytt band ligger hos lyssnaren att avgöra, men är man inte petnoga i sitt kalenderbitande kan man lugnt luta sig tillbaka och lyssna på en bra death metal-platta och inte fundera mer över det. Det känns tryggt.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA