x
Dry The River: Alarms In The Heart

Dry The River
Alarms In The Heart

Dry The River: Alarms In The Heart

GAFFA

Album / Transgressive
Utgivning D. 2014.08.25
Recenserad av
Linn Jannesson

För drygt ett år sedan begav sig det Londonbaserade bandet till Island för att börja skriva på sitt andra album. Då visste de inte alls vad det skulle resultera i, men det slutade till sist med ännu en högkvalitativ folkrock-skiva från Dry The River.

Tyvärr når det inte lika långt som den fantastiska debuten Shallow Bed men det är fortfarande bra. Varje låt präglas av dramatisk konstruktion och dynamisk helhet. Låtarna byggs upp och tas isär för att sedan byggas upp igen, vilket gör att intresset håller sig uppe hela skivan igenom. Detta visas inte minst i sistaspåret Hope Diamond som är två starka låtar i en.

Textmässigt är Alarms In The Heart också en aning svagare än debuten men å andra sidan är det svårt att mäta sig med rader som "I was prepared to love you and never expect anything of you". Speciellt när det levereras med Peter Liddels säregna och känslofyllda röst. Det är som om den där rösten inte bara förmedlar en stark känsla, utan flera starka känslor på en och samma gång, i ett enda ord. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA