x
Mirel Wagner: When The Cellar Children See The Light

Mirel Wagner
When The Cellar Children See The Light

Mirel Wagner: When The Cellar Children See The Light

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2014.08.08
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Finska Mirel Wagner debuterade för några år sedan med ett album som var fyllt av mörka, nästan vardagsgotiska berättelser och ballader. Med en röst så autentisk att alla historier blev sanna, med ett avskalat sound som ställde allt det där i sin blottade och äkta uppenbarelse.

Och nu ska debuten följas upp, nu ska historierna förnyas, nu ska den rot- och rostfyllda rösten åter ta tag i oss och förtrolla. Visst känner man igen greppen, den monotona gitarren, det tomma, nakna uttrycket. Attraktivt, ja, men trolldomen finns inte där längre. Man blir inte förhäxad, man blir inte bergtagen. Det bluesiga uttrycket har bleknat och kvar är ett rätt traditionellt, kompetent, singer-songwriterkoncept.

Historierna är inte lika mörka, nattliga, mystiska. Och, framför allt, låtarna känns inte lika angelägna. De har inte de mörka bluestonerna att hänga upp sig på och växa, att bli något substantiellt. De mynnar, liksom stora delar av skivan, ut i en lite för stel fyrkantighet för att engagera riktigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA