x
Reigning Sound: Shattered

Reigning Sound
Shattered

Reigning Sound: Shattered

GAFFA

Album / Merge
Utgivning D. 2014.07.15
Recenserad av
Daniel Horn

2004 hette det Too Much Guitar och Reigning Sound gav oss där och då det mest garagekaotiska verket på den här sidan 2000-talet. Det var som att kliva in i Roky Ericksons 13th Floor Elevators-galenskaper på nytt och bara drabbas.

Men tiden förändras och vi med den. Frontmannen Greg Cartwright taggade ner ordentligt efter 2004-släppet utan att för den delen tappa i musikalisk kvalitet. Istället dök fina ekon från Van Morrisons låtskatt upp i bandets repertoar och Shattered – som följer upp 2009 års Love And Curses – tillhör inget undantag.

North Cackalacky Girl är just det svaret som krävs; Reigning Sound orkar fortfarande leverera. Allra vackrast blir det när Never Coming Homes stråkar tar vid. Ett spår som mycket väl kan vara något av det trevligaste (ja, trevligaste i ordets sanna bemärkelse) som den här Memphis-gruppen har mäktat med.

Tiden då Reigning Sound lät sin ljudbild förfalla med för många gitarrer är en tid av explosioner, men all respekt att man efter det inte har försökt upprepa detta sinneskaos. Dessa garagerockare har nämligen åldrats med värdighet.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA