x
Spider Bags: Frozen Letter

Spider Bags
Frozen Letter

Spider Bags: Frozen Letter

GAFFA

Album / Merge
Utgivning D. 2014.08.19
Recenserad av
Daniel Horn

Frozen Letter låter som en tidig Coachella-eftermiddag ser ut. På scen står ett haschglatt grabbgäng där minst två i konstellationen har lite sköna färgslingor, säg rosa eller pastellgrönt, i den annars så brunmärkta och buskiga frisyren. Wayfarers är fortfarande aktuellt och det ska spelas garagerock direkt hämtad från eller inspirerad av San Francisco-scenen. I Spider Bags lyser numera garagerock-normen igenom.

De tidigare så uppfinningsrika indieveteranerna går med andra ord nu mer rakt på sak, samtidigt längre in i psych-dimman. På ett sätt gör det sig ganska perfekt när gruppen nu har bestämt sig för att bli en del av Merge-familjen. Och det kommer garanterat att omfamnas av fler människor, men så blir också experimenten mindre och musiken mer likriktad på en i ärlighetens namn ganska så begränsad scen.

Sorgligt? Lite, men fortfarande garanterat intressant. Plus att Dan McGees talang för rena popmelodier fortfarande lyser igenom allt, nu förmodligen mer än någonsin när det quirkiga trollet inte längre fick plats i replokalen.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA