x
Sonic Syndicate: Sonic Syndicate

Sonic Syndicate
Sonic Syndicate

Sonic Syndicate: Sonic Syndicate

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2014.07.02
Recenserad av
Jesper Robild

Trots att ett visst liknande band ställde upp i Melodifestivalen och möjligen blev lite mer tacksamt att hata känns Sonic Syndicate fortfarande som ett sånt där band. Som alla "riktiga" hårdrockare älskar att hata. Huruvida bandet är true eller sellouts är rätt oväsentligt, för musiken är fortfarande lika tråkig.

Allt är som vanligt. Snygga men intetsägande shugga-shuggariff, en maskinell trummis, texter byggda på pinsamma svordomar och bristfällig engelska. "You're so damn pretty I could eat you" – är det här Lady Gaga månntro? Bäst är det när det går fort, men låt efter låt sitter undertecknad bara och tänker på att One Directions advokater snart måste höra av sig angående de skitnödiga refrängerna.

Ett gästframträdande av Björn Strid (Soilwork) stjälper mer än hjälper. Han förtydligar bara att det är skillnad på growl och growl. Ledsen, men det är otroligt svårt att ta det här på allvar. Därmed inte sagt att det inte finns någon publik för Sonic Syndicate, även om Göteborgs-emo-gegga börjar bli lite ute bland kidsen.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA