x
Ultramantis Black: Ultramantis Black

Ultramantis Black
Ultramantis Black

Ultramantis Black: Ultramantis Black

GAFFA

Album / Relapse
Utgivning D. 2014.07.08
Recenserad av
Jesper Robild

Tro det eller ej, vad tant Agda än säger är det faktiskt möjligt att avgöra huruvida ett band är arga på riktigt eller inte. Den professionella wrestlaren (!) Ultramantis Blacks första musikalster övertygar knappast, utan ger snarare intrycket av en parodi på politisk hardcore. Det går mycket troll i den här sortens musik, och det här är ytterligare ett. Komplett med maskeradkläder och allt.

Ultramantis och hans vapendragare från Pissed Jeans manglar på så gott de har förmåga till. Någonstans skymtar ett par sköna punkriff, men det blir helt enkelt svårt att se någon skog bakom klyschor som inte slår igenom. Sorgliga försök till matematikmusik, uppenbart amatörmässig sång och ett koncept om miljöförstöring och världens förfall som saknar genuinitet. Till råga på allt är ljudbilden svinjobbig. Att man väljer att bröla i en megafon ovanpå allt gör inte den saken bättre.

Det finns måhända sämre musik i genren, men varför slösa 14 minuter på de här nio spåren när det också finns mycket bättre? Det här går fetbort. Eller okej, omslaget är lite fulsnyggt.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA