x
Cymbals Eat Guitars: Lose

Cymbals Eat Guitars
Lose

Cymbals Eat Guitars: Lose

GAFFA

Album / Tough Love
Utgivning D. 2014.08.25
Recenserad av
Emil Viksell

Det har aldrig gått att värja sig mot Cymbals Eat Guitars kakofoniska, collegepunkiga och lo-fi-poppiga indierock. Tankarna har gått till band såsom American Football och …And You Will Know Us By The Trail Of Dead – för att nämna några referenser som inte rapats så många gånger redan.

Och varför överge ett vinnande koncept. Lose spinner vidare i samma hjulspår som Why There Are Mountains (2009) och Lenses Alien (2011). Joseph D'Agostino fortsätter att vara och sjunga som en yngre och mer slipad version av Isaac Brock. Det är också någonting med växlingarna hos bandet som gör att man tror att mer eller mindre hela spannet av musikaliska önskemål är tillgodosett. Och den fina balansen gör att allt inte faller samman. Även ett tilltal som är ungdomligt vitalt utan att för den sakens skull övergå i ynglingens patetik skänker ett livskraftigt intryck.  

Det går heller fortfarande inte att värja sig, det är förbannat njutbart på sina ställen, men det är ändå inte lika spännande som på föregångarna. Kanske är det att låtkvaliteten inte förslår, eller att nyhetens behag nu lagt sig och ett slags repetitiv känsla påklistrats musiken, trots svängningarna och stilrikedomen. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA