x
La Roux: Trouble In Paradise

La Roux
Trouble In Paradise

La Roux: Trouble In Paradise

GAFFA

Album / Polydor
Utgivning D. 2014.07.18
Recenserad av
Veronica Larsen

Förstasingeln Uptight Downtown doftade Daft Punk-groove. Andrasingeln Tropical Chancer fläktade varmt från den vackra ön Madonna sjöng om. Brittiska La Roux är tillbaka med sitt andra album Trouble In Paradise och likt debuten andas den synthpop och new wave. På debutskivan La Roux (2009) som innehöll hitsinglarna Bulletproof och In For The Kill, mötte vi en gåpåig och något punkig Elly Jackson med tydlig falsettröst. Trouble In Paradise ger ett mjukare och varmare intryck, som om den där skottsäkra västen nu tagits av. Jackson har uppenbarligen mognat och blivit äldre, hon har även sagt hejdå till sin partner i brott: Ben Langmaid, producenten som var en del av La Roux tidigare. Huvudansvaret över produktion har nu Ian Sherwin.

Att Jackson på nya skivan ville snegla åt 70- och 80-talets disco var enligt henne själv en anledning till uppbrottet från Langmaid som inte gillade hennes idéer. Resultatet är ett mer personligt album, men inte lika distinkt röstmässigt. Kanske beror det på Jacksons falsett som hon tvingats använda sig mindre av på grund av röstproblem.

Den androgyna framtoning vi hittar hos La Roux kan mycket väl vara ett recept på framgång. Likt David Bowie, Lady Gaga och Robyn kombinerar Elly en sval och självsäker sexighet med ambitiösa intentioner att bygga stark och långlivad pop. Trouble In Paradise bjuder på elektronisk synthpop under discokulan men framför allt är det en skiva som visar på Jacksons talang för att bygga självklara popmelodier á la ABBA.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA