x
Alestorm: Sunset On The Golden Age

Alestorm
Sunset On The Golden Age

Alestorm: Sunset On The Golden Age

GAFFA

Album / Napalm
Utgivning D. 2014.08.06
Recenserad av
Jesper Robild

2011 skrev de en låt om hur svårt det är att skriva piratlåtar. Går det verkligen att hålla fast vid konceptet och få ihop en godkänd fjärde platta utan att flippa ut fullständigt? Återvinning, de få piratattribut som missats och en massa alkohol är receptet. Ror man hem det? Aye!

Alestorm blickar tillbaka på sina gamla teman och rövar både melodier och strofer med glimten i ögat. Vi bjuds på nytt stoff i form av plankgång, träben och samurajer. Samtidigt experimenteras det friskt med allt mellan progmetal och hardcore till TV-spel och en cover på en collegedänga om bakfylla. Summan gör Sunset On The Golden Age till bandets absolut roligaste skiva hittills. När ingen låt är den andra lik är det lika svårt att peka ut fillers som favoriter.

Det här är prima öl/mjöd/romdrickarmusik med hög sing-along-faktor – Drink är en blivande klassiker. Rock N' Rolf får svårt att toppa den här spelglädjen om det ska bli något mer av Running Wild. Alestorm visar att piratmusik ska framföras på skotska och med humor.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA