x
Tom Petty And The Heartbreakers: Hypnotic Eye

Tom Petty And The Heartbreakers
Hypnotic Eye

Tom Petty And The Heartbreakers: Hypnotic Eye

GAFFA

Album / Reprise
Utgivning D. 2014.07.29
Recenserad av
Lukas Lind

"Jaha, ännu en gubbe som aldrig ger upp", tänker ni. Och jo, jag med till viss del. Han är allt annat än en gröngöling. Det 13:e albumet är ett steg tillbaka till den rena rock'n'rollen. Hans röst är fortfarande lika naturlig som en porlande bäck. Åldern har tagit ut sin rätt på klarhet och tonläge, men han befinner sig i ett vackert röstland som angränsar till både Robert Plants attityd och Neil Youngs melankoli.

Och låtmaterialet står sig. Även om det aldrig blir vackert som hans världshit Free Fallin eller medryckande som i Refugee eller You Got Lucky, så osar många av hans låtar fortfarande stor dos kvalitet. Låten Red River har en värme och elegans, och Full Grown Boy är självklar och ett av de starkaste spåren.

Tom Petty är en musiker som inte låter sig påverkas av tidsandan. Musiken vittnar inte om minsta modernisering. Det är helt okej om man fortsätter hålla sig på den låtskrivarnivå som Petty faktiskt gör. Och på något bakvänt sätt är det rätt uppfriskande när de flesta nya band av idag befinner sig i exakt samma sfär. Men vissa tvivlande stunder vittnar jag mer 40 års uppövad rutin än vitalitet och spänst. Men tar man det för vad det är så kan man upptäcka en fin gammal guldåder. 


 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA