x
Rebecca & Fiona: Linné, Way Out West

Rebecca & Fiona, Linné, Way Out West

Rebecca & Fiona: Linné, Way Out West

Recenserad av Andreas Bäckman | GAFFA

En älskar ju build-ups and drops, och det är rätt svårt att försöka motarbeta reptilhjärnan när den plötsligt har full kontroll över sinne och kropp. Aktiverad av Rebecca & Fiona lever den sitt eget liv och tillsammans med lite rök och blixtrande discoljus hamnar man mitt i ett nattklubbsliknande dis som man inte riktigt vet hur man ska hantera.

Åtminstone under en kort period, för sen blir även reptilen resistent mot enformiga tonartshöjningar, studsande DJ:s och diskant möter bas i en enda evinnerlig formula. Då blir det lite svårt att se vad det är som gör Rebecca & Fiona unika i denna EDM-tyngda tid vi lever i.

Visst flörtar de med euro, italo och alla andra möjliga elektroniska böjelser, men i slutändan blir det en stor gröt av alltihop. Det blir svårt att urskilja vad som är bra, vad som är dåligt och vad som bara är en pastisch, ett hopkok av dansanta referenser som inte leder någonstans.

Samtidigt måste man kreditera Rebecca & Fiona för att ha friskat upp en smärtsamt mansdominerad genre bestående av nördar turned självsäkra superstjärnor som frekventerar Ibiza lika ofta som en annan går på toaletten och med årslöner lika höga som vissa länders BNP.

Och publiken älskar R&F besinningslöst; studsar upp och ned i takt med huvudpersonerna i fråga. De som får plats vill säga, linnétältet är svårt överbefolkat och ett tips till nästa gång, sätt Sveriges största elektrodrottningar på någon av de stora scenerna, för i jösse namn.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA