x
Arch Enemy: Getaway Rock Festival

Arch Enemy, Getaway Rock Festival

Arch Enemy: Getaway Rock Festival

Recenserad av Ronnie Hammarstedt | GAFFA

Det är en stor publik som har sökt sig till Arch Enemys spelning på Getaway. Många är så klart där för att insupa spektakulärt bra metal – men många är nog också nyfikna på hur den nya sångerskan Alissa White-Gluz ska klara sig. Företrädaren Angela Gossow meddelade att hon var klar med bandet förra året, och snabbt därefter blev Alissa presenterad som ersättare. Angela var en naturlig fixstjärna – men också en kulturbärare i bandet. Det var hon som gav bandet en originell profil och som var ansiktet utåt. Inga lätta skor att fylla för Alissa. Och visst blir det en lite hattig inledning på konserten. Det visar sig dock snabbt att råder ljudproblem, men när de väl är lösta (efter tre hela låtar) så känns allting plötsligt lika stabilt som cement. 

Alissa är en naturbegåvning både på scenen och vid mikrofonen och ser och låter lika säker på nya låtar som War Eternal och You Will Know My Name – som på det gamla örhänget Ravenous. Även resten av bandet verkar ha fått en nytändning. Mike Amott som på den sista tiden sett rätt blassé och trött ut flörtar plötsligt med publiken och showar loss som aldrig förr. Även basisten Sharlee är taggad till tänderna och slänger sin hårman på det vis vi är vana vid, men aningen vildare och intensivare än vanligt. 

Allt som allt en strålande show med en väl avvägd setlist vilket gör konserten brokig – men aldrig spretig. Och de som var tvivlare i början av konserten är med allra största sannolikhet anhängare i slutet av den. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA