x
Avi Buffalo: At Best Cuckold

Avi Buffalo
At Best Cuckold

Avi Buffalo: At Best Cuckold

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2014.09.10
Recenserad av
Emil Viksell

Det var en väldigt fin debut, det självbetitlade albumet från 2010. Och visst är det lite av "rätta in sig i ledet" på uppföljaren. Men Avigdor Zahner-Isenberg behövde också lite upprättning. Eller kanske är allt det här helt enkelt bara en följd av att han blivit äldre.

Det är samma spröda sång som sist, men utan den mest påtagliga målbrottsstämman. En mer slipad lenhet framträder. Också det fladdriga och svajiga helhetsintrycket som kom med föregångaren är borta. Det är lite "vuxnare" – även om sextjatet fortfarande återfinns i skivans titel. På gott. Visst kan man sakna den charmiga, vimsiga experimentlustan som fanns då. Men denna renodling är mer tilltalande.

Avi har dock inte kunnat låta bli att med sina "overdubs" lägga lite välplacerade ljud som skänker djupare komplexitet till Beach Boys-poppen. Vissa instrumentinslag och partier är så vackert och noggrant arrangerade att "genialt" är den enda korrekta beskrivningen. Pianot i She Is Seventeen och orkesterarrangemanget tillsammans med psykedelian i Memories Of You är sådana exempel. 

Detta är verkligen en lysande platta. Och det är fascinerande hur Avi till och med kan få gitarrsolon att låta meningsfulla.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA