Västerbron: Idiotologi

Västerbron
Idiotologi

Västerbron: Idiotologi

GAFFA

CD / Playground
Utgivning D. 2014.09.03
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Västerbron är resultatet av besvikelser, frustration och planer som gått i stöpet. Besvikelser över misslyckade återföreningar hos förebilder, frustration över det rådande samhällsklimatet och fruktlösa planer på att spela lo-fi-punk. Retrospektivt bör däremot bandet vara nöjda med Idiotologi.

Stöket i musiken från At The Drive-In finns fortfarande kvar i Peter Jonasson (Om Du Säger Det Så Är Det Så) och är något han fört med sig från sitt gamla hardcoreband Allout. Därtill blandar Västerbron friskt in ett vemod som är så där härligt norrländskt bittert (Nattens Affär) och amerikanskt emo. Framför allt är det ärligheten i Jonassons texter som är Västerbrons styrka. Sångaren brottas öppet med den vardagliga existentialismen (Ännu En Dag Förgäves) och träffar inte sällan rakt i hjärtat med lyriken. Röd, Blå, Brun är årets vallåt och en vädjan att inte vara en idiot.

Debuten från Stockholms skåningar är en välbalanserad skapelse. Det är punk men aldrig politiskt fingerviftande. Det är emotionellt men aldrig självömkande. Idiotologi ber dig bara tänka till en extra gång i höst.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA