x
Steget: Till Slut

Steget
Till Slut

Steget: Till Slut

GAFFA

Album / Alleycat
Utgivning D. 2014.09.03
Recenserad av
Lukas Lind

Du som gillar Veronica Maggios Låtsas Som Det Regnar – hör upp! Här kommer en skiva med många spår som andas samma melankoli och kärlekstras. Nils Dahl och Matilda Sjöström når djupt in med transparenta texter och regniga melodier. Det är precis sådär repetitivt och monotont som hjärtesorgens ekorrhjul upplevs, Matildas röst precis lagom slipad för att göra avtryck. 

Jag uppskattar konsekvensen. Att de behåller lampan släckt genom skivans alla minuter. De avviker inte en tum. Och ofta är det riktigt mörkt. Som när hon på Thåströmskt manér (tänk Fanfanfan) svär sig igenom en hel refräng. Låten Bakom Ryggen viker dock av från brustna-hjärtat-temat och är en känga åt människor som snackar skit om andra men aldrig vågar stå för någonting rakryggat.

Det har inte hänt speciellt mycket sedan förra releasen, utan det låter i princip likadant. Det är en ny uppsättning snygga låtar, varken mer eller mindre. Det bästa med Till Slut är dess enorma trovärdighet. Det går inte fejka ett brustet hjärta, det är någonting som blivit ännu tydligare i dessa Idol-tider. Man vet när det är på riktigt. Man vet att Steget är på riktigt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA