x
The Courteeners: Concrete Love

The Courteeners
Concrete Love

The Courteeners: Concrete Love

GAFFA

Album / PIAS
Utgivning D. 2014.08.18
Recenserad av
Robin Velander

Är det någon som förvånas av The Courteeners? De är ett i raden av indieband från Manchester som håller fanan, sydd av The Smiths och Oasis, högt. Jag slår vad om att få hakor tappas av kombon Manchester och indie. Lika oförvånande är deras fjärde fullängdsalbum Concrete Love som återigen flexar arenarockmusklerna på samma sätt mängder av brittiska indieband gjort innan dem.

Albumets sound är en logisk fortsättning på förra årets Anna. Den oerhört välpolerade ljudbilden är lättsmält med några distade gitarriff som tuggmotstånd. Det här är ett band som tar i allt vad de orkar och som vill mycket, en hel fotbollsarena ska fyllas med den här musiken. Någonting som märks för väl.

Visst, låtarna har några fina texter, intressanta melodislingor och oklanderliga refränger. Och det glimrar till när catchiga Next Time You Call och Motown-svängiga Summer bryter av arenafläsket. Men det blir mest jämntjockt och ointressant. Bandet lyckades åtminstone bildsätta albumet lämpligt, för skivomslaget är lika ospännande som musiken.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA