x
Royal Blood: Royal Blood

Royal Blood
Royal Blood

Royal Blood: Royal Blood

GAFFA

Album / Warner Bros
Utgivning D. 2014.08.25
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Hur det gick till när brittiska rockduon Royal Blood blev namnet på alla rockfrälsta läppar är svårt att veta. Det kan ha varit när Arctic Monkeys trummis Matt Helders bar en av bandets tischor på en festivalscen förra året. Eller när rykten om vilket grymt live-band de sägs vara började spridas. Bandet som såg sitt ljus 2013 är kända för att turnerat friskt, faktiskt är det så att de genomförde sin första spelning redan dagen efter bandet blev till.

Det självbetitlade debutalbumet bjuder på skön nostalgi för de som de senaste åren saknat The White Stripes. Inte bara flörtar Royal Blood med bandets tongångar, när sångaren och basisten Ben Thatcher går upp i falsett, minner hans röst också om Jack Whites. Royal Blood har också flitigt jämförts med Queens Of The Stone Age, förståeligt med tanke på de dova riffen och bitvis mullrande intron.

Royal Blood är en skiva som bjuder på redig rock och ovanligt tajta låtar för att vara ett band på endast två personer. Men det är ingen nyskapande skiva och bjuder inte heller på något som vi inte hört förut.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA