x
Brothers Of End: Shakers Love

Brothers Of End
Shakers Love

Brothers Of End: Shakers Love

GAFFA

Album / Konjaga
Utgivning D. 2014.08.27
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Tredje gången gillt. Alla goda ting äro tre. Brothers Of Ends tredje skiva är höstens givna soundtrack, innehållande smäktande pop och bitterljuva texter.

Alla tre medlemmar kommer från Jönköping. De möttes upp efter en Cardigans-spelning på Storsjöyran 2006 och bestämde sig för att de skulle börja göra musik tillsammans. Förlåt, de inte bara möttes upp efter en Cardigans-spelning, Bengt Lagerberg och Lars-Olof Johansson Ståle spelade närmare bestämt i bandet, barndomsvännen Mattias Areskog var den tredje medlemmen att kitta ihop vad som kom att bli Brothers Of End.

Vi är nu framme i år 2014 och gruppens tredje släpp Shakers End. En lågmäld skiva, trevande, vibrerande och alldeles, alldeles underbar. Dess innehåll är poetiskt på samma sätt som när Mando Diao tolkade Gustaf Fröding på albumet Infruset. Lika lurigt och nyfiket som Doris klassiska skiva Did You Give The World Some Love Today Baby. Och så plötsligt smyger sig Nina Perssons välbekanta stämma in på balladen Heat och det blir nästan så vackert att en tår trillar från ögat. De cellinklädda melodislingorna, stämsången och ett litet stänk av soul gör Shakers End till en nästan fullskalig popupplevelse. Jag lägger in ett veto när det kommer till den reverb som ibland susar en aning för hårt.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA