x
Yelle : Popaganda, Stora scenen

Yelle , Popaganda, Stora scenen

Yelle : Popaganda, Stora scenen

Recenserad av Tina Berglund | GAFFA

Yelle är förmodligen den mest synkroniserade okonstlade trio som går att hitta i live sammanhang i den elektroniska popvärlden. Med Jean-François Perrier och Tanguy Destable klädda i en identiskt minimalistisk outfit tillsammans med en timad koreografi ser de nästan ut som två kloner i discotrans.

Trots att det klassiska svenska sommarvädret ger blöta strumpor och rinnande smink på de festivalbesökarna som trotsar regnet är det ren eufori och dansglädje som definierar Yelles spelning på Popaganda. Både Yelle och publiken verkar vara genuint tacksamma för att vara en del av den finslipade show som den franska trion bjuder på.

Innan andra låten Ba$$in undrar Yelle med sin franska petita accent om publiken är redo att skaka rumpa med henne. Sammanlagt framför Yelle fem låtar från sin kommande skiva Complètement Fou och det verkar som att de i och med tredje skivsläppet än en gång kommer överträffa sig själva.

På grund av bristande franskakunskaper från min sida blir det väldigt uppenbart hur stort intryck Julie Budet faktiskt lämnar när hon förlorar sig i musiken med det kastanjbruna håret slängande från sida till sida tillsammans med en stilistiskt genomförd show och dansanta och intima clubbeats rungande över festivalområdet.  

Yelle gjorde ett besök i Stockholm för tre år sedan och genomförde en klubbspelning på Debaser. Dock står det svart på vitt och de platsar på de största av scener även om det garanterat är få förunnat att förlora sig i krogdimman tillsammans med det franska festfenomenet Julie Budet på scen till helgalna Complètement Fou som avslutar spelningen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA