x
Jim-E Stack: Tell Me I Belong

Jim-E Stack
Tell Me I Belong

Jim-E Stack: Tell Me I Belong

GAFFA

Album / Innovative Leisure
Utgivning D. 2014.07.28
Recenserad av
Veronica Larsen

Att debutalbumet av Jim-E Stack låter som det gör kanske Henry Laufer, mer känd som Shlohmo är någorlunda skyldig till. För det var den elektroniska producenten som sa till James Harmon Stack att musik, ja det borde han skapa för sin egen skull, inte för en klubbpublik eller för fans.

Influenserna på skivan är till synes många: house, techno, Baltimore club, R&B. En orädsla för att blanda stilar som James visat prov på förr, han har remixer av vitt spridda akter: ASAP Rocky, Sky Ferreira och Deptford Goth i bakfickan. Tell Me I Belong visar emellertid främst på James förkärlek för repetition. Varje låt bygger på fragment som upprepas. Frågan är vart det leder, för albumet lämnar en med en frustrerande känsla av att något lovande har påbörjats, men att crescendot uteblir. Run tycks blinka åt Run The World (Girls) men är noga avskalad, coola Reassuring skulle kunna växa till en massiv housedänga men nöjer sig.

Nej, formen hittar Jim-E Stack först mot slutet där han med låten Without faktiskt lyckas få till något av en hit – för klubbpublik och fans.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA