x
Kindness : Popaganda, Lilla scenen

Kindness , Popaganda, Lilla scenen

Kindness : Popaganda, Lilla scenen

Recenserad av Tina Berglund | GAFFA

Kindness är i grund och botten en soloprestation bestående av den energiska och passionerade engelsmannen Adam Bainbridge. I livesammanhang utgörs Kindness däremot av åtta minst lika engagerade personer.

Adam är som sig bör konserternas mittpunkt och hans yviga dansrörelser är både effektfulla och smittsamma när de följer i soul/funkens tecken. Trots gravitationskraften påtryckningar behålls hatten på under hela konsertens dansinferno.  

Det är en outröttlig energi som genomsyrar hela konserten med bland annat trumpinnar som flyger åt alla håll och kanter. Detta trots att bandet har dygnat efter att ha spelat i Barcelona kvällen innan. När Adam inte springer runt nedanför scenen, alternativt ligger platt på scengolvet, vandrar han runt i publiken till tonerna av framgångssagan House. Han tar publikkontakten till en helt ny nivå, åtminstone i jämförelse med resterande akter under årets Popaganda.

Gissningsvis är spelningen en positiv överraskning för många av de som utgör publiken. För vem hade någonsin kunnat ana att debutskivan World, You Need A Change Of Mind skulle göra sig såhär bra i livesammanhang. Kindness bjuder även på ett smakprov från den kommande skivan Otherness i form av World Restart. Det är precis lika vibbigt och finstämt som resterande låtar borsett från ett moment när när slagverkssektorn tar en oväntad vändning och helt går loco för att slå både tid och rum ur led.

Otherness kommer bli ett tydligt bevis om hur Kindness har vuxit i de musikaliska sammanhangen. Med stora namn likt Robyn, Kelela och Blood Orange. Samarbetet med sistnämnda Dev Hynes tar sig uttryck under kvällen i form av att Kindness framför den New York-baserade producentens Time Will Tell.

Kindness går att sammanfattas som en av festivalens färgstarkaste set och den genuina spelglädje som råder är både beundransvärd och unik.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA