x
Gemma Ray: Milk For Your Motors

Gemma Ray
Milk For Your Motors

Gemma Ray: Milk For Your Motors

GAFFA

Album / 217
Utgivning D. 2014.09.04
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

När det är dags för det femte albumet så har Gemma flyttat till Berlin och producerat själv. Tillsammans med sitt scenband har hon spelat in live i studion och rattat fram en mer polerad och ljus ljudbild än vi är vana vid. Hon har också försökt att klämma in så många av sina olika stilar som möjligt vilket skapat en något ojämn platta.

Vi får hennes patenterade Link Wray-rock blandat med mörka ballader, latino-rytmer och mer poppiga sånger. Det gör att hela plattan haltar fram lite och när den väl bränner till så rubbas snart rytmen av att nästa låt inte alls är lika bra. Motorbike – en skenande och helt lysande electrobilly med Alan Vega – passar inte riktigt in bland resten av låtarna, fantastiska och mörka öppningen The Wheel följs av den alltför svaga och lättsamma Shake Baby Shake.

Även om Gemmas låtar oftast är lika vassa som vanligt önskar man att hon vågade släppa loss sitt underskattade gitarrspel lite oftare och bejaka det hon är bäst på: mörk smutsig surfrock i alltför lågt tempo.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA