x
Rustie: Green Language

Rustie
Green Language

Rustie: Green Language

GAFFA

Album / Warp
Utgivning D. 2014.08.26
Recenserad av
Damir Sepulveda Espinoza

Ett överflöd av igenkännliga doser av dubstep, funk, house, pop, Red Bull, resulterade 2011 i en egenartad stil på Rusties kitschiga debut Glass Swords. Det var ett galet glädjande överfall mot sinnena, men det kunde i en sittning vara utmattande. Med sin enda färgstarka växel fastslog dock producenten en sak: jobbigt kan vara positivt.

Uppföljaren är annorlunda, både sound- och tempomässigt varierad utan att förlora sitt öra för sprudlande extas. Efter första två spåren och luriga starten (en radiosmörig elgitarr som dör direkt), river skivans största bedrift, Raptor, igång. Låten är ett ursinnigt lyckopiller som vill bränna ut dig på serotonin. Bländande synth, frenetiska snaror som landar kraftfullt och samplingar av änglalik sång ger en ytterligare dimension.

Green Language förmår annat också, ibland ljuvt pampig grime (Up Down, Attak) och ibland skimrande ambient som drömpop utan pop och på crack (Workship, Dream On). Rustie klarar dock inte balanseringen helt fläckfritt, stilarna känns intryckta i en tracklista till skillnad från debutens singulära vision. Det är inte heller lika jobbigt briljant, men den briljans den har känns tillfredställande nog.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA