x
Electric Youth: Innerworld

Electric Youth
Innerworld

Electric Youth: Innerworld

GAFFA

Album / Secretly Canadian
Utgivning D. 2014.09.29
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Det är in i den fantasifulla, svävande och drömliknande världen som är ditt inre som Electric Youth vill ledsaga lyssnaren med sitt debutalbum Innerworld. En debut som är överraskande då retrosynthduon från Toronto redan hunnit göra sitt intryck på musikvärlden med Collage-samarbetet A Real Hero. En hit från neo-noir-favoriten Drive. De har redan blivit så självklara att det förvånar att de inte har minst tre album bakom sig.

Innerworld fortsätter det tidlösa soundet av Austin Garricks instrumentala fusion av 80-talet och en oupptäckt framtid tillsammans med Bronwyn Griffins förtrollande röst. För visst är det något tidlöst och drömskt vi sugs in i med öppningsspåret Before Life. När vi sedan bjuds att fly iväg med Runaway så rör vi oss inte längre i verkligheten utan på en plats där nostalgiska minnen och framtidsdrömmar vandrar hand i hand.

Med låtar som WeAreTheYouth och Tomorrow visar Electric Youth att det här är inte en ältande skiva, utan en hoppfull, som leder in dig på outforskade vägar tills du vaknar upp till Outro och inser att du vill somna om igen – och fortsätta drömma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA