x
Kasper Bjørke: After Forever

Kasper Bjørke
After Forever

Kasper Bjørke: After Forever

GAFFA

Album / HFN
Utgivning D. 2014.09.22
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Kasper Bjørke är en konstnär, un artiste, han arbetar med stämningar, lager på lager och influenser från new wave, kraut och post-disco när han målar sina ljudtavlor. Det är i alla fall den känslan man får av hur han ser på sig själv och det märks tydligt på hans musik. Den danske producenten är idag lika känd för sina remixer som för eget material. After Forever, hans tredje album, är en spretig skiva av melankolisk synthpop med återhållsamma kalla beats. Ömsom placerar den oss på en mysig hotellounge ömsom i en 80-talsnatt och körandes genom ett stadslandskap.

"After Forever is good for dark, sad dancing – or a headphone journey inwards" säger Kasper själv om skivan. Varje kollaboration är noga utvald och bidrar alltid starkt till att ge låtarna en unik fägring; CTM på übersköna Sylvia som för tankarna till 90-talets Enigma, kommersiellt synthpoppiga Apart med isländska Sisý Ey till hårdare instrumentala Grit tillsammans med Kurt Uenala.

Det är imponerande att Kasper fortfarande kan bjuda på en så överraskande flexibilitet när han målar med sina olika penslar. Men det är också en osammanhängande palett där låtarna står sig bättre själva än tillsammans på den stora kanvas som är After Forever.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA