x
Alt-J: This Is All Yours

Alt-J
This Is All Yours

Alt-J: This Is All Yours

GAFFA

Album / Infectious Music
Utgivning D. 2014.09.22
Recenserad av
Tina Berglund

Det är gissningsvis ingen enkel uppgift att konstruera en uppföljare till den prisbelönta debutskivan An Awesome Wave. Till en början är det dock alldeles för lätt att som lyssnare bli förblindad av Alt-J:s tidigare prestationer. Men skimret lägger sig till slut och insikten infinner sig att det brittiska indierock-bandet inte bär Midas hand.

Förvisso är Joe Newmans röst precis lika fabulös som alltid i sin präglade framtoning, men det är inte heller anledningen till att albumet stapplar något. Huruvida det beror på den forna bandmedlemmens Gwil Sainsburys avhopp, alternativt svallvågorna efter vinsten av det prestigefulla Mercury Prize går endast att spekulera kring. 

Till skillnad från sin föregångare är This Is All Yours överlag av ett spretigare slag och känns något utdragen. Med långa instrumentala intron som bygger upp för en betydligt kraftfullare ökning i musiken än den intensitet som bjuds på tillsammans med Joe Newmans stämma.

Turligt nog utmärker sig några spår lite extra och det vibrerande och mäktiga Alt-J vi är vana vid stiger fram. Mystiska Hunger Of The Pine där Miley Cyrus har bidragit och Arrival In Nara tillsammans med efterföljande Nara utmanar fantasin att drömma sig bort till en stillsam sagovärld. Bloodflood Pt II är skivans muskulösaste bidrag och når det musikaliska klimax skivans tidigare spår inte lyckats framkalla.

Alt-J är ett band med finess och skicklighet. Men stundtals tar nog tyvärr pressen av att leverera en uppföljare över.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA