x
Emilie Nicolas: Like I’m A Warrior

Emilie Nicolas
Like I’m A Warrior

Emilie Nicolas: Like I’m A Warrior

GAFFA

Album / Sony Music Entertainment
Utgivning D. 2014.09.29
Recenserad av
Veronica Larsen

Två minuter in på Like I'm A Warrior får vi den klass 2-varning vi kommer att inse betydelsen av först när skivan klingat ut. För på inledande Nobody Knows förklarar Emilie att det kommer bli stormigt sen, men att det var det ingen som sa.

Genombrottet för norska Emilie Nicolas kom med hennes cover på låten Pstereo av bandet Dumdum Boys förra året. En låt som även nominerades i norska P3 Guld. Sedan dess har hon synts på festivaler runt om i Skandinavien och England samt delat scen med Chvrches. På debutalbumet Like I'm A Warrior står Emilie vid en känslomässig strandkant, blicken är bortom fjordarna mot James Blake, FKA Twigs och Poliça. Tårna är blöta i hemtama vatten: vi hör både elektronisk triphop med skolad röst, som Kate Havnevik, och begåvad låtskrivartalang som Ane Brun.

Emilie räds inte, hon är textmässigt vågad och har en förmåga att få sånger att växa sig stora. Det är oväntat och överväldigande. Som att beskåda havet, det som nyss låg kav lungt nu torna upp sig med full kraft.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA