x
Peaking Lights: Cosmic Logic

Peaking Lights
Cosmic Logic

Peaking Lights: Cosmic Logic

GAFFA

Album / Weird World
Utgivning D. 2014.10.08
Recenserad av
Elin Pärsson

Att idag älska analogsynthar på ett Kraftwerk-vis är förståeligt. Lika mycket som män med akustisk gitarr har svårt att släppa ett föreställt ursprungligt 60-tal så är 80-talet en magisk värld för dagens elektroniska våg. Men samtidigt. Vad är poängen med att en fin melodi pressas in i ett 4/4-taktskomp från en gammal trummaskin?

Det är Peaking lights sjätte album på lika många år. Det formlöst flytande har karaktäriserat duon, lika mycket som Indra Dunis oengagerat släpiga sångröst. Allt i en mysigt luddig lågbudgetproduktion. Det mesta har de släppt på egenbrända CD-skivor eller amerikanska kassettbolag. Kittlande ofärdiga.

Konstigt nog andas det här albumet en ny fyrkantighet. Den kosmiska logiken är mest bara logisk. Flummet är kapat. Syntharna har en hård resonans. Texterna är repetitiva, om att få telefonsamtal från rymden till exempel. Duon verkar de ha bestämt sig för att hålla sig till en linje den här gången, ABC i rymdromantik. Men den stela formen får bara kosmos att kännas längre bort.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA