x
Sasac: Hyperion

Sasac
Hyperion

Sasac: Hyperion

GAFFA

Album / Omega Supreme
Utgivning D. 2014.07.08
Recenserad av
Daniel Horn

Ett av 2013 års mest märkliga släpp var Romcoms 420 Jazz Funk Greats. Ett 22 minuter långt verk som gjorde sitt bästa för att måla upp en hisscen från valfri 80-talsporris. Samtidigt som musiken var oerhört tacky och menlös växte den något monumentalt. En skiva att återvända till under sömnlösa nätter, när klockan närmar sig 06:00.

I Sverige har vi en person som med sitt senaste släpp vankar runt i samma trakter. Han heter Karl Nordin, kallar sig för Sasac och är en mästare på "modern" instrumental funk. Citationstecknet får något ängsligt hänga kvar då Hyperion är lika mycket en hyllning till svunna tider som det är en polerad musikalisk smekning. Ni vet den där historien om att placera in föråldrade toner rakt in i nutidens ljudbild.

Om Romcoms mjuka musik är gjord för uppvaknandet och arla morgon är Hyperion nattpulsen. Ännu slätare och lunkande, inga saxar i närheten men likväl dina örons bästa vän. Att omslaget är beyond fulsnyggt – och får en att tänka på Yes 30 år bakåt i tiden – är bara en del av konceptet.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA