x
Vampillia: Alchemic Heart

Vampillia
Alchemic Heart

Vampillia: Alchemic Heart

GAFFA

Album / Temple of Torturous
Utgivning D. 2014.09.29
Recenserad av
Andreas Fällman

Det är inte ofta man får chans att nämna Merzbow och begrepp som "melodisk" eller "harmoniskt" i samma text. Ungefär aldrig för att vara mer exakt. Så förbered er, för nu är det mäkta kallt i helvetet.

Det ska nämnas att det är lite knepigt att recensera något som ursprungligen släpptes 2011. Det är dock förståeligt att distributionsbolaget valt att lansera japanska Vampillia till en större publik med vad som förmodligen är bandets mest melodiska och harmoniska giv, där hyggligt korrekt namedropping till band som Godspeed You! Black Emperor och Sunn O))) finns angiven. För Alchemic Heart är två vardera 20 minuter långa låtar och spelar på exakt samma känsloregister som gjort GY!BE till det enda egentliga intressanta postrockbandet som finns idag.

Vad som gör Alchemic Heart till en särskilt angenäm upplevelse är gästspel av både den tidigare nämnde Merzbows bångstyriga noise och även av Jarboes fantastiska spoken word på Sea, som lurar in lyssnaren i tron på evigt mörker men avslutas i förhoppningen på en ljusare framtid. Vilket kan behövas i tider som dessa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA