x
Alina Devecerski: Gnista + Gas

Alina Devecerski
Gnista + Gas

Alina Devecerski: Gnista + Gas

GAFFA

Album / Warner
Utgivning D. 2014.09.29
Recenserad av
Emil Viksell

Alina Devecerski är bäst när hon lämnar den hamrande electropoppen, droppar det högenergiska tilltalet, sluter sig inåt och kontemplerar över existensen. Så var det på fullängdsdebuten Maraton (2012) och så är det nu.

Gnista Och Gas och Gråt är suveräna superballader med marschtrummor. Devecerski-maximalism at its best. Huruvida man gillar resten är mer eller mindre avhängigt hur tolerant man är inför synth-hets. Undertecknad når jag-står-inte-ut-längre-nivåer redan med inledande Armé – helt oavsett var det politiska hjärtat faktiskt sitter. Och Frälsaren kan vara det vulgäraste någonsin inspelat på svensk mark.

Således ger detta minialbum ett högst kluvet intryck. Samtidigt är detta uttryck det som är Alina Devecerski: storslagen dramatik, antingen den kommer som pepprande electro, Kent-pop eller i väldiga, melankoliska musikstycken. Det största problemet med det är att Devecerski faktiskt är intressantare ur en aspekt av vad som komma skall ur detta artisteri, hellre än vad som faktiskt kommer där ur för tillfället. Ett ganska angenämt största problem.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA