x
The Drums: Encyclopedia

The Drums
Encyclopedia

The Drums: Encyclopedia

GAFFA

Album / Minor
Utgivning D. 2014.09.22
Recenserad av
Emil Viksell

Många är de vars musiksmak formats någonstans mellan C86-kassetter, engelsk postpunk och surfpop. Eller många … många musikskribenter i alla fall. Följaktligen var det omöjligt att värja sig mot The Drums självbetitlade debut (2010), även uppföljaren Portamento (2011) var njutbar, om än inte i paritet med förstaförsöket.

Encyclopedia ställer därför en del krav på fansen. Den knyckiga surfpoppen har tonats ned än mer och ersatts med olika typer av spejsiga ljud och finesser i produktionen. Och om det tidigare var TTA och The Embassy som var inspiratörerna så är det nu snarare ett flummigt Postiljonen.

Det är fortfarande acceptabel pop. Men knappast musik som genererar samma känslosvall som en Best Friend eller en Me And The Moon. Ibland är det faktiskt bara ganska tråkigt, och då hjälper inte ens Where Is My Mind?-stämningen i I Can't Pretend. Jonathan Pierce borde sluta fippla med "jymdknapparna" och istället ägna sig mer åt låtskrivande. Vägen från bra till dåligt band är inte särskilt lång. Fråga bara Interpol.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA