x
Prince Och 3rdEyeGirl: Plectrumelectrum

Prince Och 3rdEyeGirl
Plectrumelectrum

Prince Och 3rdEyeGirl: Plectrumelectrum

GAFFA

Album / Warner Bros
Utgivning D. 2014.09.29
Recenserad av
Mathias Jensen

Åh, collegerocken. Ibland är du precis som man vill ha dig. Alldeles insmord i hård tonårseskapism och förbjuden smygrökning i den där Dazed & Confused-skogen.

Jag gillar musik om att växa upp som jag gillar filmer om att växa upp. Det finns något oförfalskat i skildringar som handlar om att inte förstå sin omvärld, inte förstå vad livet handlar om förrän man längtar tillbaka till det där tillståndet av oförstånd. Prince & 3rdEyeGirl har precis släppt ett album som placerar sig någonstans i John Hughes värld av missförstånd och åtrå. Och precis som när jag ser Pretty In Pink eller The Breakfast Club, känner mig här öm och kärleksfull inför vad det innebär att inte veta särskilt mycket om sig själv och vara olyckligt kär och 16 år. Det är ganska befriande att just Prince, med väldigt god hjälp av 3rdEyeGirl, använder sig av, ja, Led Zeppelin-rock för att befästa sin position som den mest onåbara artisten av dem alla.

Uppifrån sitt Babels Torn gör han ju det han vill, och Plectrumelectrum är, i sitt statiska utförande, samtidigt något av det mest lekfulla han gjort på senare år. Kanske just för att han vågar göra Lynyrd Skynyrd-musik utan att skämmas för sig. För det finns ingen skam här, bara en regelrätt känsla av uppriktighet och rockglädje. Som allra bäst blir det när Pretzelbodylogic låter som ett tjurigt tonårsbarn som vill gå på skolbalen men måste stanna hemma.

Det är även roligt att titelspåret låter som jingeln till c/o Segermyhr.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA