x
Joe Bonamassa: Different Shades Of Blue

Joe Bonamassa
Different Shades Of Blue

Joe Bonamassa: Different Shades Of Blue

GAFFA

Album / Provogue Records
Utgivning D. 2014.09.24
Recenserad av
Sunniva Brynnel

Blues är inte bara den ensamma mannen med det trasiga hjärtat och den slitna gitarren. Blues genomsyrar pop, country, rock, jazz och mer därtill och detta har Joe Bonamassa tagit fasta på när han skrivit låtarna till Different Shades Of Blue. Skivan innehåller enbart originalmusik, av Bonamassa samt ett gäng välrenommerade låtskrivare som huserar i Nashville.

Resultatet är ett prydligt album med en fläckfri Bonamassa på gitarr och sång. Skivan låter som en del Led Zeppelins Black Dog (Oh Beautiful!), en del Gavin DeGraws I Don't Want To Be (fast bättre) i Different Shades Of Blue. De flesta av låtarna kan ledas till en tydlig inspirationskälla. Och texterna? Värdiga vilken countryskiva som helst, med mannen som känner sig sviken i kärlekens spel i förgrunden. I egenskap av hen finner jag skivan Seesaw (2013) med Bonamassa och Beth Hart långt mer tilltalande.

Men, med detta sagt; jag kommer lyssna på Different Shades Of Blues även efter skriven recension. Testosteron i lagom doser? Ja tack.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA