x
Foxygen: ...And Star Power

Foxygen
...And Star Power

Foxygen: ...And Star Power

GAFFA

Album / Jagjaguwar
Utgivning D. 2014.10.10
Recenserad av
Joel Larsson

Foxygens sångare Sam France bröt en gång benet under första låten på en spelning i Minneapolis. Det förvånar mig när jag först sätter på bandets senaste platta. … And Star Power är nämligen inte benbrytarmusik. I alla fall inte hela tiden. Istället börjar det som en varierad ljudresa genom ganska finstämd och trevlig indie. Indie att åka buss till, men knappast att bryta några ben till. 

Så jag sitter och diggar med behagligt. Men ungefär halvvägs till målet skiftar något radikalt, det blir kallt och robotiskt. Jag får känslan av att galenskapen lömskt kan ligga gömd bakom nästa krök. Och visst visar bandet upp sina lite mer experimentella sidor, och låter det The Kinks-aktiga soundet som hörs i låtar som How Can You Really rinna ut i virvlande rondeller av distade gitarrer och elektroniskt blipp-bloppande.

Det blir trevligt både när Foxygen bryter ben och när de gör bussåkar-indie, även om det ibland blir lite tvära kast mellan destinationerna. Men gillar man experimentell musik är det en resa värd att göra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA