x
Kode9 + The Spaceape: Killing Season EP

Kode9 + The Spaceape
Killing Season EP

Kode9 + The Spaceape: Killing Season EP

GAFFA

Album / Hyperdub
Utgivning D. 2014.10.27
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Steve Goodman kommer säkerligen få höra det för evigt. Hur den EP som släpps några veckor efter att hans vän och Hyperdubs röst The Spaceape avlidit heter Killing Season, och hur kusligt det ändå är.

Det finns säkerligen mer material som Kode9 och The Spaceape spelat in tillsammans, den möjligheten går inte att förneka med deras historia i åtanke. Och Killing Season, det är ett sista sammanhang som utomstående känner till där Stephen Gordon, aka The Spaceape, har egen kontroll över vad han säger när och var och hur. Där han är med och kontrollerar hur verket framställs, tillsammans med sin gode vän Kode9.

Kanske visste han här att det inte var mycket liv kvar i honom, att cancern satt för djupt, och ville därför få ut ett sista verk som alla vet att han var med och styrde i hamn. Eller så är det bara ett typiskt klyschigt tankesätt föranlett av att artisten ifråga nyligen tragiskt lämnat livet.

Killing Season är mörkt, det mullrar och Gordon mullrar med. Ett kort och passande om ens påtvingat farväl till en egensinnig och enastående artist.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA